Tuesday, 29 March 2011

TERIMA KASIH ...

tanggal 23 mac 2011, tarikh yg amat bermakna dan penting kepada para pelajar SPM 2010..
hari tuh mmg merupakan hari yg ditunggu-tunggu oleh semua pelajar..
*mak, pak, jiran, mak cik dobi, pak cik drebar bas pon dok pakat tggu jugak.. :(
stelah tepat-tepat 3 bulan berlalu, KPM (Kementerian Pelajaran Malaysia) pon umum result kluar 23 mac 2011..
tapi....
sebelom tuh,"" KPM "" ( KAMI PENILIK MEMANDAI-MANDAI ) ada laaa umum 28 Februari 2011..
masa bila "" KPM "" nih ditubuhkan pon xtau lah.. habes kecoh satu MALAYSIA.. tambah2 dlm laman sosial..

"mak kami kann.. dy kata kannn.. result kann.. dy keluaq kannn 28hb februari nihhh"
"pak aku dy ketua "" KPM "".. dy kata kompom kluaq 28hb feb nih kluaq.."
"atuk saya dh telefon "" KPM ""sniri.. dy dah bincang2 dh dgn KPM.."

last2, 28hb feb berlalu macam tuh ja.. ada yg smpai ambik cuti x pi keja pon ada.. 
nsib bek x da yg pi teka 29hb februari.. klo da, mmg nk kena jentik kt dahi lahh..
"WAIT FOR THE TRUTH, NOT THE RUMOURS"
x salah kan klau kita sabaq sat, tgok paper dgn tv nk umum apa.. kan senang..


*sapa yg makan coklat, dy lahh terasa manisnya :)


ok2.. entry kali nih bukan nk crita pasai "" KPM "" tuh pon... ahha..
kiranya tarikh keramat tuh mmg mmbuatkan suma org jadi cuak..
skali lagi kecoh satu laman sosial pasai tarikh tuh..

pastu BONDA PENGETUA kesayangan kami post satu mesej dkat wall.. dy bgtau dy x dpt hadir sbb ada komitmen yg lain dgn pengarah MARA..
BONDA mengharapkan yg kami suma dapat result yg cemerlang, gemilang dan terbilang.. ahha..

BONDA PENGETUA : PUAN ROHANA MOHD YUNUS

ok2.. perasaan cuak yg paling sungguh teramat sekali benar semakin membuak-buak.. ahha..

pastu tetiba teringat laa plak kt kertas 3 bio tyme SPM dlu..  dah la ntah pa2 yg saya jawab tyme tuh.. x prnah baca pon eksperimen tuh.. adoiii..

bila cakap pasai bio, teruih tringat CIKGU MAZLAN.. cikgu yg rasanya paling rapat dgn kami suma..
CIKGU MAZLAN lahh yg slalu dok puji2 kami smpai kembang bontot setalam..
CIKGU MAZLAN lahh yg slalu dok tiup semangat kami suma, klau kami down kna marah dgn cikgu2 len..
CIKGU MAZLAN lahh yg slalu bagi buah tangan n blnja kami makan sehingga hari ini wlaupun kami  xskolah dh kt sna..
yg paling terharu skali, CIKGU MAZLAN sanggup buat kad ucapan suntikan semangat untuk kami suma.. :'(

ni lahh kad ucapan tuh.. sayu gila wehh..

peeerrrggghhhh !! mmg lagi lagi lagi cuak lahh..
adakah kami suma bakal mghancurkan harapan yg tggi mggunung tuh..
adakah kami suma bakal menitiskan air mata seorang GURU..
adakah kami suma bakal terus dianggap batch yg PALING BERMASALAH dan TERUK berbanding 1st batch yg pandai2, bagos2, baik2 seperti yg selalu di"compare"kan oleh cikgu2..
kami mintak maaf sbb slalu mnyusahkan n buat cikgu2 sedih..

kami mintak maaf CIKGU MAZLAN

kami mintak maaf BONDA PENGETUA

ok2.. hari yg dok tggu2 pon tiba.. keCUAKan makin brtambah..
saya pi sana awai pagi lahh jugak.. tapi x lahh awai sgt.. tapi awai jugaklah.. ahha..
saja.. lama x jumpak member2.. kami p lahh minum teh tarik kat kafe kesayangan kami.. nk bg hilang cuak.. ahha..  
*(trima kaseh USTAZ KAH sbb blnja kami suma :)
sembang2.. gelak2.. bayaq hutang tertunggak.. minum lagi.. sembang lagi.. gelak lagi..
aleh2.. pkoi 10 dah..
DUP DAP DUP DAP pulakk...

mak pak ibu ayah suma pakat dok pi serbu dewan dah..
adik2 junior pon dh kluaq rehat dah tyme tuh.. depa pon tuju dewan jugak..
cikgu pon dh bersedia kt kaunter dah.. adoyaiii.. CUAK sunggoh..

ok2.. biar gambaq kt bawah nih bercerita pulakk :)

MENANTI DENGAN GEMBIRA  :)

GEMBIRA DAN GEMBIRA  :)

SEDIH TETAPI GEMBIRA  :)

PELAJAR NO.1 KAMI.. SAYA RESPECT DIA !! 

HANG MAKAN APA WEHHH ??


ALHAMDULILLAH.. SEGALA PUJI BAGI ALLAH..
semuanya ok2.. rata-ratanya cemerlang2.. wlaupun result kami suma x baek dan elok mcm hmpa n skolah hmpa suma.. tapi kami suma syukur sgt2 sbb kami dapat buktikan 3rd batch jugak setanding dgn 1st batch.. ohh yeahh !!

WAIT FOR A MINUTE !!!

"result hg brapa wehhh ???? "
"nahhaii.. result aku terokk lahh.. tnya soalan len bleh dak.. :( "

tapi saya dah cukup rasa bersyukur dgn apa yg saya dapat.. ALHAMDULILLAH sumanya LULUS.. 
paling penting x da FAILED macam dulu lagi.. n yg paling penting BIOLOGY, saya lulus CIKGU MAZLAN.. x sia-sia penat lelah cikgu sanggup mgajaq kami suma smpai 2 PAGI.. :)
THANK YOU ALLAH :)
wlaopon 'A' pon  saya x brapa nk ada, kalau ada pon ciput ja, tapi saya redha n insya-ALLAH rezeki nih ada kat mana2 ja.. yg penting kita kna sntiasa Doa Usaha Istighfar Tawakal.. :)






wlaupon ranking kami tidak sebaik 1st batch namun gred purata keseluruhan maktab meningkat.. ALHAMDULILLAH..
kejayaan kami suma tidak lahh sehebat mana pon jika nk dibandingkan dengan KEIKHLASAN dan KEBERKATAN ilmu yg cikgu2 beri..
moga2 ALLAH membalasnya.. JASAMU DIKENANG.


TERIMA KASIH GURU-GURU BAHASA MELAYU

TERIMA KASIH GURU-GURU BAHASA INGGERIS

TERIMA KASIH GURU-GURU SEJARAH

TERIMA KASIH GURU-GURU PENDIDIKAN ISLAM

TERIMA KASIH GURU-GURU MATEMATIK

TERIMA KASIH GURU-GURU MATEMATIK TAMBAHAN

TERIMA KASIH GURU-GURU KIMIA

TERIMA KASIH GURU-GURU FIZIK

TERIMA KASIH GURU-GURU BIOLOGI

TERIMA KASIH CIKGU 

MAAFKAN KAMI CIKGU 

HALALKAN ILMU YANG DIBERI CIKGU 

DOAKAN KEJAYAAN KAMI CIKGU
KAMI 3RD BATCH SAYANG CIKGU !! 



terima kasih :)




16 comments:

  1. trharu gila dgn post ang ni..aq mmg rindoo gila kt ckg2 merbok...walaupn result aq kureng ckit dr oweng len tp btol ckp ang..BERSYUKUR..!
    awt ckg zai tba2 nmpak macho semcm...??haha...

    ReplyDelete
  2. shahirah: HAHA.. SEMESTINYA :)
    dy ketua penyelaras form 5 kami suma.. msti hnsem laa..

    umi:cikgu zai memang macho drpd dlu lg.. hg ja xprasan.. :)
    dy kan penyelaras batch kita.. NOW OR NEVER !!

    ReplyDelete
  3. oh tidak adzeem ang jgn cuba buat aku menitiskan air mata. :(

    ReplyDelete
  4. shafiq: ahha.. tidak shafiq tidakk !!
    chillex sja bro.. chill n rilex :)

    ReplyDelete
  5. akhi: ahha.. batch kita jugak :'(
    xpa2 nnti reunion..

    ReplyDelete
  6. As salam..
    n0 1=ni blh saman ni.copyright diciplak..hahah..gurau2 jee..I2 sume rezeki.Allah hanya bagi nikmat 2 cpt kat syahirah..SYUKUR dengan apa yang diberikan.Alhamdullilah.btw,terima kasih atas penghormatan 2,,syahirah cume insan biasa..xde ape2 pon..
    n02=mkn mende yg org selalu mkn smpai leh jadi tem*** lagu 2..hahaha..
    apepon,wish u all d d best in watever u r doin next n may Allah blessed ur good deeds.

    ReplyDelete
  7. wehh dah la musik background sedih nak mati..entry pulak menyedih kan..pespect la hang.congrats:)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum..
    haha..best r mzk background ney..
    tp best la..
    aq skong ang 100%..
    wlupn kta x dpt result yg elok
    (wlaupn aq x tw rsult ang)..kta kna la bsyukur ngn apa yg kta dpt..kn3???
    cntk r blog ang..so, nice..
    aq as ang kna btia kseh bkn sja ckgu yg ajq ang kt mrsm..tp kna la gk tma kseh kt ckgu2 yg pnah ajq ang..especially kt ckgu tadika sbb kita mula knai huruf,6ber sbb ckgu2 tdka..klau kta x knai hruf n 6ber cmna kita nak pham bio,kimia,fizk,n len2 sbjet la..
    hahahahahahah18........

    ReplyDelete
  9. syahirah: HAHA.. LIKE2.. tenkiu syahirah :)

    sue: HAHA.. hg buat terokk.. tenkiu sue :)

    acap: :p

    cik white lily: ahha.. xpa2 entry len tulihh pasai cikgu2 tadika plak noh :D

    ReplyDelete