Sunday, 22 May 2011

EMMA WATSON

saya tau awak sedang baca entri nih. ya awak. sila perbetulkan kedudukan spek bingkai putih awak tuh.

bacause this is looooooooooooooooooooooooooooooooooooooonnnggg entry.



entri khas. x tagged nama pon tapi siapa makan coklat, dia tersa manisnya :">






" huiyoo background berbokeh bokeh. hee ;) "

TERHARU 2 MINIT  :">

terharu laaa woii.. check2 inbox tgok ada orang komen kat blog yang baru beusia beberapa hari lagi tuh.. ya. blog yang masih baby :p . baru ja masuk dalam bidang alah nih, teruih dapat komen.. bangga 2 minit lagi =)


eh.. eh.. sat.. satt.. sattttt...

sapa nih ??
soalan first yg ada terlintas kat benak otak saya.. =='
saya pon jadi macam ........

huhhh ?? huhh ?? =='

lepastuhhh bertubi-tubi soalan mai....


"dia nih kawan sekolah rendah aku yg dlu tuh ka ??" "dia ingat aku lagi ?? tapi dia yang mana satu ntah ??" "macam mana dia tau aku baru buat blog??"




ok. saya memang mudah lupa kawan2 sekolah rendah perempuan.. lagi2 yang jarang sembang dan yg hanya senyum dan kata "hai !!" sahaja.. =..=
ok. saya mengaku x reti sembang dgan perempuan yang kurang kenal bila depan2. kelemahan sejak azali. ok diam xpayah gelak. =..=
even classmate perempuan yang betoi2 dok kat blakang meja saya pon, saya x kan mula sembang dlu.. klau sembang pon sebab nak pinjam rubber ka pen ka ja pon.. =='
tapi kalau dah kenal tuh siap laa dia.. sembang x ingat dunia.. HAHA



ok sambung balik.. ahha..
lepas tuh klik la nama dia.. masuk blog dia..
nampak gambaq dia pegang psp.. tapi x brapa jelas muka dia tuh..


"betoi ka dia kawan aku nih??" =='




ok follow blog dia. saya kan peng-ONLINE tegar kat FB.. apa lagi search laaa nama dia..
kawan sekolah rendah, x kan x mau add plak kan.. dah la follow kat blog.. satgi kata sombong plak kan.. =..=
pastu add dia.. esok tuh dia approve.. err.. sebenaqnya dia approve sebab terpaksa :(


hensemmnya usop. cantiknyaa bokeh.

pastu kann.. teruih tgok gambaq2 dia.. DP dia gambaq usop wilcha.. HAHA..
pastu tgok2 bukan kawan skolah rendah saya pon. silap orang. nama yang agak sama rasanya. tapi orang lain rupanya.
pastu nak cover malu pi laa komen gambaq dia yang tengah bergaya dengan dslr nikon tuh.. :)

pastu dia post kat wall saya

" eh hampa yg dekat blog tuu haha :) "




start dari situlahh rasanya berkawan dgn dia..
ya. lepas daripada tuh dia antara orang yang terawal dan selalu komen kat entri2 saya..

TERHARU 5 MINIT !! :">


pastu memandangkan dia nihh nampak cam hebat ja dlm dunia blog nihh, tanya laa mana2 yang xtau kann.. saya budak baru belajar kann tyme tuh :)
lepas pada tuh slalu lahh jugak komen2 kat blog dia :)
pastu kadang2 saya post apa2 status kat FB, satgi dia mai la LIKE..
*jgn cuba nafikan ok.. HAHA
pastu pi kacau2 dia laa tanya pasai pa LIKE.. haha :P


ya ada skali tuh dia tiba2 hantaq mesej kat FB..
dia mintak maaf sebab dia silap cakap.. tapi xtau laa iklaih ka dak kan.. tapi x kesah pon..
HAHA.. lawak laa dia.. pastu saya pon buat teruk laa kan. bagi dia cuak sikit..
pastu denda dia..  saya kata kena tolong saya dalam blog seumur hidup..

" seumur hidup tuh 17 tahun saja lah kan. boleh boleh :D "


ahha.. sejak hari tuh dia selalu laa tolong pasai blog2 nih.. komen2 yang mana yang x sesuai..
pastu dia offerkan diri dia nak buat header blog untuk saya.. pastu dia nak tolong hias2 blog saya..
saya ingat dia melawak jaa..saya pon kata ok ja laa.. saya siap buat2 mintak macam2 lagi kann..
tengok2 malam tuh dia send nihh kat saya......

dia suruh pilih. saya suruh dia pilih untuk saya. HAHA

yaALLAH. dia sampai sketch segala bagai.. tapi setiap sketch ada unsur2 kePERLIan. HAHA
dia betoi2 ambik serius rupanya.. ya malam tuh dia tolong edit mengedit smpai pukoi 3 pagi..
haihhhh.. serius rasa bersalah jugak laa..
ingat nak melawak ja mula2..


ni lahh hasilnya. ehem ehem. :">

dia kata buat sat ja sebenaqnya.. dia kata buat cincai ja.. simple..
ya saya suka bnda2 yg nampak simple.. :)
apa2 pun TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT..

sehingga ke hari nih, orang masih tanya macam mana nak buat header macam tuh.
macam mana nak buat macam nih. macam mana nak buat macam tuh. =='
ya. saya x reti suma bnda nih. dia tolong buat semuanya.


dia merupakan orang yang terawal follow di blog. pertama di twitter. pertama di tumblr.
kalau boleh suma dia nak.. HAHA.. :P
dia mintak email nak add dekat YM.. :">
mula2 dia ingat salah add sebab saya reply lambat mesej dia.. haha.. pastu dia macam blur ja dgn sweet IM.. haha.. serius dia lawak..

ada sekali tuh, dia paksa saya bagitau result saya. :(
even kawan2 rapat saya pon sbenaqnya xtau result saya.
dia cakap dia dah kongsi result dia kat saya, saya pon kena kongsi lahh jugak..
akhirnya. ya. saya bagitau result saya kat dia. =='


video
RARE !! yayang sengau.. HAHA :P

kami selalu kongsi video.
video nih rasanya kami dah ulang tengok banyak kali dah..
kami boleh hafal setiap ayat dalam video nih dan x berhenti gelak :))


dia kata jambu tangan keluar :">

x cukup dengan header, dia tolong edit gambaq saya pulak..
dia CURI.. hahaha.. dia cakap dia saja ja nak try.. ya.. saya upload kat FB as profile picture teruih :">
dia marah.. hahaha..

terlalu banyak persamaan kami. x kisah lahh apa2 pun mesti ada jugak yang sama..
xtau laa pasai apa.. sampai hari nih masih x faham..
adakah memang semuanya kebetulan.. serius terlalu bnyk..

bermula dengan saiz zaman kecik2..

pic kali nih dia yg kna paksa pulak.. HAHA

dia kata kawan baik akan gelak kalau tengok gambaq nih..
ya. memang saya bukan kawan baik dia pon..
saya x gelak pon. kagum. sebab saya pon pernah alami jugak..
ya. dia x kenal siapa AIZAT AMDAN.. hahahaha..

" laa cakap ja la aizat "


padahal sebelum tuh dah bagitau dah kata aizat.. =='
dia suka kalau saya frust.. HAHA.. "funny" katanya :P


dia suka tengok maharaja lawak jugak.
suka sembang pasal ayat2 dalam maharaja lawak. x berhenti gelak..
tapi mula2 dia cakap dia suka JOZAN. saya ingat. jangan cuba nafikan ya :P
saya bagitau saya suka JAMBU.

yus & tauke - JAMBU

tiba2 ada skali tuh, entri dalam blog dia pasal maharaja lawak, dia cakap dia suka JAMBU first pulak.. =='
HAHA.. yg paling lawak susunan kami serius sama.. mungkin no.4 dan no.5 ja berubah-ubah..
ya. dia cakap macam tuh jugak.
ok. mungkin kebetulan lagi ;P


kenal2 lagi.. yang paling penting, dia pon minat fotografi..
ya. dia tau bokeh tuh apa, light trail tuh apa
bnyk2 jugak majalah pasai fotografi dia ada =)

dia teringin sangat nak dslr.
sampai termimpi-mimpi.. HAHA

spongebob tuh kunci scooter kuning diraja  =)

lepas beberapa hari dari mimpi tuh, ayah dia terus belikan dia nikon d3100..
x cukup dgn tuh, accessories pon dia order jugak..
ok. SUMPAH TAK JELES. =..=
syoknyaa diaa..dah la dslr model baru, function2 pon jenis baru dan ada macam2 lagi.. haihhh..

apa lagi.......
malam tuh teruih tunjuk HENSEM dia tuh.. =..=

tangan macho katanya sambil pegang HENSEM

baru beberapa hari ja baru blajaq guna dia boleh buat bokeh dah..
acececececececeececeyyyyyy cekianggggggg.. HAHA..
jgn dok blushing sangatlahh kan :P

dia kata suatu hari nanti dia nak bela.. nak TIRU letteewwww.. :P

orked mak kat luaq rumah :)

dia pun sedang berjinak-jinak dengan light trail dahhh..
amboihhh.. besaq dahh dia la nihh :P

 allen tuh sapa =='

 hampir jadi :) tolong jangan salahkan cahaya torchlight yang kecik :P

dia kata yang nih twinkle2 little star.. sila berpandangan positif :) 

dia kata jangan gelak. sambil buat muka sebek..
nama pun budak baru blajaq. ok la tara nih kann.. nanti dia cekiannngggg pada saya letteewwwww..


ok. dalam ke-MACHO-an dia tuhh, dalam hati ada taman jugak =)
muka ja buat2 legend, hati dia tetap kiut..

ya. bnyk kali jugak buat mata dia berkaca-kaca.
tapi xtau lahh betoi ka dak kan. ntah2 expectation lain reality lain kan.. macam tumblr plak :P
tapi serius saya rasa betul. sebab setiap kali mesti meremang bulu roma saya dan saya pasti saya dah buat dia mata berkaca-kaca.

ada skali tuh dia sedih sangat2 sebab ada masalah dia sniri..
dia cerita dia sedih, dia cerita dia marah, dia cerita dia tak puas hati..
ya. first tyme mendengar masalah peribadi daripada orang lain..
tidak berani kata apa2 sebab tiada pengalaman..
tapi TERkomen jugak. terasa bodoh diriku ketika itu.. memandai-mandai jaa..

semakin cuak dan cuba mengubah topik.
saya bagitau saya tiada lesen.
dia gelak. fuhh lega..
*tapi xtau lahh betoi ka dak.. expectation lain reality lain kan.. :P
dia gelak sebab sblom nih saya ialah GURU MEMANDU dia.. HAHA
dia akan bagitau saya kalau dia lulus dengan bergaya.. haha..

Alhamdulilah. dia dah berbaik semula dah setelah beberapa hari ntah dia ada masalah peribadi tuh..
tumpang gembira. makbul jugak doa kan :')


ya. saya pernah tipu dia.
saya pernah tweet pasal "life is like box of chocolates"..
saya kata saya tgh tgok forest gump..
tapi sebenaqnya saya tgok nihh..

MY LOVELY SAM SOON :)

ya. semua episod saya tgok..
marathon sambil ditemani oat krunch dark chocolate..
dia berjaya mempengaruhi saya.. =)


ada satu malam tuh, saya mintak tolong dia untuk praktis interview..
mintak tolong dia sebab dia kan cekiangggg BI.. moving dictionary lahh katakan =)
tapi saya gtau dia yg saya interview besa2 ja.. saya ingat x dak pa2 lahh kann..

aleh2, ada satu malam tuh pulak, dia marah sebab x gtau dia yang saya interview asasi TESL..
dia kata rasa dikhianati.. :( dia kata terima kasih sebab dia tau daripada orang lain bukannya daripada saya sniri :'(

yaa.. saya diam jaa.. memang salah saya pon.. obviously..
x reti nak pujuk macam mana.. :(

pastu tiba2 dia post nihh kat saya..


dia buat peace. comelsss =)

tyme tuh Tuhan ja tau rasa macam mana..
saya tanya dia klau nak lompat tinggi boleh dak.. haha..
seronoknya malam tuh.. rasa lega ja.. ahha..


suka ayat nih :)

ya. dia banyak buat saya gelak sepanjang 4 bulan nihh..
dia banyak buat saya hepi, gembira, seronok, sumaa laaa kann.. ahha..


paling suka pesanan nih. dah simpan dalam wallet =)


dapat semangat baru untuk sambung belajar.. =)
cuma setahun di sana.. dia dua tahun..
takpa saya tunggu..
kalau ada rezeki lah kan =)


dia dok ajak pi rumah dia.. sebab dah dekat sangat katanya..
makan nasik ayam laa makan kek coklat laa.. haihhh..
dari ari tuh lagi.. no. 652 scooter kuning..
3 orang lepas semayang jumaat.. HAHA
takpa laa TERIMA KASIH sebab ajak.. memang konfem tak pi pon kann..
tapi nanti kalau TERjumpak, janganlaa jerit nahhh.. buat2 xknai satgi kot.. *nada mengugut


sori pasai semalam sebab buat2 x layan. ya saya cuba. tapi serius x boleh.
xtau nak cakap apa dah kecuali TERIMA KASIH, TERIMA KASIH, dan TERIMA KASIH  atas segala-galanya sepanjang 4 bulan kita kenal nih.


err, kami nak bagi gambaq nih, tapi segan..
ok bagi jugak :">
*sambil lari laju2 dgn muka merah

CIKGU ZAKIAH & DAIM


terima kasih :">







2 comments:

  1. ohmaigod,so sweet :))
    first time baca post special for 'your lover'
    dalam hati ada taman.*haha!
    so ini la your emma watson huh?
    *ni yang jealous ni
    HAHA! :)))

    ReplyDelete